Dolcezza


240g / Makprogres / 2006

Dolcezza

Super

Masni biskvit punjen mlečnim kremom 20% preliven kakao kremom 30%


zaslađivač

humektant, zgušnjivač, učvršćivač

zaslađivač, humektant, zgušnjivač, sekvestrant, stabilizator, emulgator, sredstvo za povećanje zapremine

složeni ugljeni hidrat, predstavlja smešu dva polisaharida: amiloze i amilopektina

emulgator, stabilizator, sekvestrant

antioksidans, emulgator

emulgator, emulgujuća so, regulator kiselosti, stabilizator, sredstvo za dizanje testa, sekvestrant, humektant

regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa, sredstvo protiv zgrudvavanja

konzervans

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

glukoza (grožđani šećer)

kiselina, antioksidantni sinergist, sekvestrant

konzervans

  • Masno biskvitno testo (50%):

  • pšenično brašno

  • šećer

  • jaje u prahu

  • ulje od uljane repice

  • kakao prah (5%)

  • glukozni sirup

  • surutka u prahu

  • humektant (glicerol, sorbitol)

  • pšenični skrob

  • sojino brašno

  • emulgatori (mono- i digliceridi masnih kiselina, poliglicerolni esteri masnih kiselina, sojin lecitin)

  • sredstvo za dizanje testa (dinatrijum-difosfat, natrijum-hidrogenkarbonat)

  • kuhinjska so

  • konzervans (kalijum sorbat)

  • arome: vanila, prirodna narandža

  • Kakao preliv (30%):

  • šećer

  • potpuno hidrogenizovano biljno ulje (palme, soje, uljane repice)

  • kakao prah (15%)

  • emulgator (sojin lecitin)

  • aroma: vanila

  • Mlečni krem (20%):

  • palmina mast

  • glukozno-fruktozni sirup

  • šećer

  • obrano mleko u prahu (5%)

  • dekstroza

  • emulgatori (mono- i digliceridi masnih kiselina, poliglicerolni esteri masnih kiselina, sojin lecitin)

  • arome: mleko

  • regulator kiselosti: limunska kiselina

  • konzervans (kalijum sorbat)

  • kuhinjska so

Može sadržati tragove lešnika.

Čuvati na suvom i hladnom mestu.

8 kolačića u pakovanju.

Naziv nutrienta (jedinica mere)

100g

%RDI

Energetska vrednost (kJ)

2109 kJ

25.11 %

Energetska vrednost (cal)

507 kcal

25.35 %

Masti

33.5 g

47.86 %

od toga zasićene masne kiseline

15.3 g

76.5 %

Ugljeni hidrati

43.2 g

16.62 %

od toga šećeri

39.6 g

44 %

Vlakna

3.9 g

65 %

Proteini

6.1 g

12.2 %

So

0.3 g

5 %

Naziv brenda:
Makprogres


Proizvođač:
Makprogres doo
Ilindenska bb, 2310 Vinica
Republika Makedonija
www.markprogres.com.mk

 

Zemlja uvoza:
Makedonija

 

Pod-proizvođač:



 

Distributer:



 

Uvoznik:
"Kozmetik plus" doo
Bulevar Svetog cara Konstantina 82-84, 18211 Niš
Republika Srbija

 

Dodatne napomene:

Proizvedeno u Makedoniji.

www.vincinni.com

Linkovi za originalne fotografije ambalaže:

1 - slika ambalaže 1
2 - slika ambalaže 2

Ambalažni simboli za vrstu ambalaže