Alergeni
2014 kJ
Energetska vrednost (kJ)
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Energetska vrednost (cal)
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Masti
60% RDI
|
|||
2014 kJ
zasićene masne kiseline
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Ugljeni hidrati
60% RDI
|
|||
2014 kJ
od toga šećeri
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Vlakna
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Proteini
60% RDI
|
|||
2014 kJ
So
60% RDI
|
Mikronutrient | Vrednost |
---|
Dodati: 500 ml mleka, 3-5 kašika (40-70) šećera.
Pripremanje: Pomešati sadržaj kesice sa 4 kašike hladnog mleka i šećerom, mešati dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre i uz mešanje dodati razmućeni prašak za puding. Vratiti na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvati. Vreo puding sipati u posudice prethodno isprane hladnom vodom. Pripremljeni puding ukrasiti po želji. Puding možete upotrebiti i za filovanje kolača i torti.
Savet: Stvaranje kožice se može sprečiti, ako se odmah po kuvanju na površinu vrućeg pudinga stavi prozirna folija. U tom slučaju puding će biti nešto ređi.
Čuvati na suvom mestu.