Mogući alergeni
2014 kJ
Energetska vrednost (kJ)
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Energetska vrednost (cal)
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Masti
60% RDI
|
|||
2014 kJ
zasićene masne kiseline
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Ugljeni hidrati
60% RDI
|
|||
2014 kJ
od toga šećeri
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Vlakna
60% RDI
|
|||
2014 kJ
Proteini
60% RDI
|
|||
2014 kJ
So
60% RDI
|
Mikronutrient | Vrednost |
---|
Alergen info: proizvod može da sadrži tragove jezgrastog voća, kikirikija i glutena.
Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, bez direktnog uticaja sunčeve svetlosti.
Posebna vrsta bundeve, golica, ima seme tamno zelene boje koje nema ljusku. Ove semenke se koriste za proizvodnju jestivog ulja, ali i kao "grickalica" sirove ili pečene, slane ili neslane. Semenke golice imaju primenu u pekarstvu, kao posip ili sastavni deo testa različitih peciva, i u kulinarstvu kao ukusan dodatak čorbama, varivima i drugim jelima.