Milo-pitaki


50g / Fedon / 2188

Milo pitaki

Čajno pecivo punjeno želeom od jabuke

Fini pekarski proizvod. Čajno pecivo punjeno želeom od jabuke


hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

emulgator, stabilizator, sekvestrant

antioksidans, emulgator

konzervans

kiselina, antioksidantni sinergist, sekvestrant

vitamini (njihovi izvori) mogu biti prirodni i sintetički; kao takvi veoma se razlikuju po biološkom učinku i biohemijskim svojstvima, a retko po nazivu; uobičajeno, proizvođači naglašavaju kada je reč o prirodnom izvoru vitamina.

zaslađivač

regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa, sredstvo protiv zgrudvavanja

emulgator, emulgujuća so, regulator kiselosti, stabilizator, sredstvo za dizanje testa, sekvestrant, humektant

regulator kiselosti, sredstvo za tretiranje brašna, učvršćivač, sredstvo protiv zgrudvavanja, sredstvo za dizanje testa, humektant

stabilizator, zgušnjivač

sredstvo za želiranje, zgušnjivač, stabilizator, sredstvo za glaziranje

regulator kiselosti, sekvestrant, učvršćivač

emulgator, emulgujuća so, regulator kiselosti, stabilizator, sredstvo za dizanje testa, sekvestrant, humektant

  • BISKVIT:

  • Pšenično brašno

  • Biljni margarin:

  • biljna ulja i masti (pamukovo, suncokretovo i palmino ulje)

  • hidrogenizovane biljne masti i ulja (pamukovo, suncokretovo i palmino ulje)

  • emulgator: mono-i digliceridi masnih kiselina, poliglicerol estri masnih kiselina, suncokretov lecitin

  • so

  • konzervans: kalijum sorbat

  • regulator kiselosti: limunska kiselina

  • aroma

  • boja B-karoten

  • Šećer

  • Glukozni sirup

  • Sredstva za dizanje testa: natrijum hidrogenkarbonat, dinatrijum difosfat, monokalcijum fosfat

  • Arome

  • PUNJENJE (35%):

  • Šećer

  • Jabuka (34%)

  • Modifikovani kukuruzni skrob

  • Sredstvo za želiranje: pektin

  • Regulator kiselosti: limunska kiselina

  • Stabilizator: kalcijum hidrogen citrat, dinatrijum difosfat

  • Konzervans: kalijum sorbat

  • Arome

Može da sadrži tragove susama, jaja, mleka, kikirikija i ostalih koštunjavih plodova, sumpor dioksida.

Čuvati na suvom i hladnom mestu.

Naziv nutrienta (jedinica mere)

100g

%RDI

Energetska vrednost (kJ)

1775 kJ

21.13 %

Energetska vrednost (cal)

425 kcal

21.25 %

Masti

18.0 g

25.71 %

od toga zasićene masne kiseline

8.1 g

40.5 %

Ugljeni hidrati

62.0 g

23.85 %

od toga šećeri

30.0 g

33.33 %

Proteini

4.1 g

8.2 %

Soli

0.24 g

Naziv brenda:
Fedon


Proizvođač:
FEDON S.A.
N. SANTA KILKIS
Grčka

 

Zemlja uvoza:
Grčka

 

Pod-proizvođač:



 

Distributer:



 

Uvoznik:
VEROPOULOS DOO
Milutina Milankovića 86a, Beograd
Republika Srbija

 

Dodatne napomene:

Proizvedeno u Grčkoj.

www.fedon.gr

Linkovi za originalne fotografije ambalaže:

1 - slika ambalaže 1
2 - slika ambalaže 2

Ambalažni simboli za vrstu ambalaže