Zlatiborac-Sendvič-salama


100g / Zlatiborac / 2791

Zlatiborac Sendvič salama

Fermentisana polusuva kobasica. Naresci u zaštitnoj atmosferi.


glukoza (grožđani šećer)

natrijum-askorbat - antioksidans

mikrobiološka kultura (bakterija)

natrijum-nitrit - konzervans

mononatrijum-glutaminat - pojačivač arome

koncentrat je forma supstance kod koje je najveći deo bazične komponente (najčešće voda) uklonjen

arome mogu biti: 1. prirodne 2. prirodno identične 3. veštačke. Proizvođač uobičajeno naglasi ako je prirodna ili prirodno identična. Prirodne i prirodno identične (sintetizovane) su istog hemijskog sastava, a različitog porekla. Veštačke su drugačijeg hemijskog sastava, ali veoma sličnih (istih) namenskih svojstava (ukus, miris).

  • Svinjsko meso

  • Čvrsto masno tkivo

  • Kuhinjska so

  • Začini

  • Dekstroza

  • Antioksidans (E301)

  • Starter kulture

  • Konzervans (E250)

  • Pojačivač ukusa (E621)

  • Koncentrat cvekle

  • Aroma dima

Čuvati na temperaturi od 0 do 4ºC.

Nakon otvaranja originalnog pakovanja proizvod je potrebno upotrebiti u roku od dva dana.

Sadržaj proteina mesa u proizvodu najmanje 16%.

Naziv nutrienta (jedinica mere)

100g

%RDI

Energetska vrednost (kJ)

1485 kJ

17.68 %

Energetska vrednost (cal)

359 kcal

17.95 %

Masti

32.1 g

45.86 %

od toga zasićene masne kiseline

13.6 g

68 %

Ugljeni hidrati

0.1 g

0.04 %

od toga šećeri

0.1 g

0.11 %

Proteini

17.3 g

34.6 %

So

3.6 g

60 %

Naziv brenda:
Zlatiborac


Proizvođač:
"Zlatiborac" d.o.o. Beograd
Mojkovačka 58, Beograd
Republika Srbija

 

Pod-proizvođač:



 

Distributer:



 

Uvoznik:



 

Dodatne napomene:

Proizvedeno u Republici Srbiji.

Linkovi za originalne fotografije ambalaže:

1 - slika ambalaže 1
2 - slika ambalaže 2

Ambalažni simboli za vrstu ambalaže