Wellness


150g 5.3 oz / Bambi / 223

Wellness

Kakao & Malina

Integralni keks sa dodatim vitaminima i kakao prelivom


hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

antioksidans, emulgator

sorbitantristearat - emulgator

poliglicerolpoliricinoleat - emulgator

arome mogu biti: 1. prirodne 2. prirodno identične 3. veštačke. Proizvođač uobičajeno naglasi ako je prirodna ili prirodno identična. Prirodne i prirodno identične (sintetizovane) su istog hemijskog sastava, a različitog porekla. Veštačke su drugačijeg hemijskog sastava, ali veoma sličnih (istih) namenskih svojstava (ukus, miris).

zaslađivač

regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa

regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa, sredstvo protiv zgrudvavanja

ekstrakcija - izdvajanje i koncentrisanje određenih sastojaka iz biljnog ili životinjskog tkiva

kiselina, antioksidantni sinergist, sekvestrant

vitamini (njihovi izvori) mogu biti prirodni i sintetički; kao takvi veoma se razlikuju po biološkom učinku i biohemijskim svojstvima, a retko po nazivu; uobičajeno, proizvođači naglašavaju kada je reč o prirodnom izvoru vitamina.

vitamini (njihovi izvori) mogu biti prirodni i sintetički; kao takvi veoma se razlikuju po biološkom učinku i biohemijskim svojstvima, a retko po nazivu; uobičajeno, proizvođači naglašavaju kada je reč o prirodnom izvoru vitamina.

vitamini (njihovi izvori) mogu biti prirodni i sintetički; kao takvi veoma se razlikuju po biološkom učinku i biohemijskim svojstvima, a retko po nazivu; uobičajeno, proizvođači naglašavaju kada je reč o prirodnom izvoru vitamina.

  • Integralno pšenično brašno (36%)

  • Kakao preliv (16%):

  • šećer

  • delimično hidrogenizovana biljna mast (soja)

  • kakao prah sa redukovanim sadržajem kakao maslaca

  • biljna mast (palma)

  • emulgatori (sojin lecitin, E492, E476)

  • aroma vanilin

  • Ovsene pahuljice (14,5%)

  • Biljna mast (palma)

  • Šećer

  • Glukozni sirup

  • Sredstva za dizanje testa (amonijum-hidrogenkarbonat, natrijum-hidrogenkarbonat)

  • Voće u prahu malina (0,4%)

  • Ekstrakt ječmenog slada

  • So

  • Aroma

  • Limunska kiselina

  • Vitamini:

  • tiamin (tiamin-mononitrat)

  • niacin (nikotinamid)

  • vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

Može da sadrži jezgrasto voće, seme susama i mleko.

Bogat vlaknima, tiaminom, niacinom i vitaminom B6. Tiamin, niacin i vitamin B6 doprinose održavanju normalnog energetskog metabolizma.

Porcija od 50g sadrži 33% od NRV tiamina, niacina i vitamina B6. (NRV - Nutritivna referentna vrednost).

Proizvod treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Čuvati na temperaturi od 15 do 21ºC, na suvom mestu.

Porcija 50g (3 keksa) - 3 porcije u pakovanju.

Naziv nutrienta (jedinica mere)

100g

%RDI

Energetska vrednost (kJ)

2033 kJ

24.2 %

Energetska vrednost (cal)

486 kcal

24.3 %

Masti

23.8 g

34 %

od toga zasićene masne kiseline

9.4 g

47 %

Ugljeni hidrati

58.2 g

22.38 %

od toga šećeri

24.3 g

27 %

Vlakna

6.2 g

103.33 %

Proteini

6.8 g

13.6 %

So

0.7 g

11.67 %

Vitamin B6

0.94 mg

Niacin

10.72 mg

Tiamin

0.74 mg

Naziv brenda:
Bambi


Proizvođač:
Koncern „Bambi“ a.d.
Đure Đakovića bb, 12000 Požarevac
Republika Srbija
www.bambi.rs

 

Pod-proizvođač:



 

Distributer:



 

Uvoznik:



 

Dodatne napomene:

Zemlja porekla: Republika Srbija.

Proizvedeno u Republici Srbiji.

Linkovi za originalne fotografije ambalaže:

1 - slika ambalaže 1
2 - slika ambalaže 2
3 - slika ambalaže 3
4 - slika ambalaže 4
5 - slika ambalaže 5
6 - slika ambalaže 6

Ambalažni simboli za vrstu ambalaže